Praktikus hátizsákot keresel munkához? Íme pár tanács, ami segíthet a választásban

Praktikus hátizsákot keresel munkához? Íme pár tanács, ami segíthet a választásban>

Egy hátizsák ideális választás lehet arra az esetre, ha naponta kell utaznod a munkád után. Akár naponta, akár csak alkalmanként kell a munkahelyedre utaznod, valószínűleg van pár olyan dolog, amit mindenképp szeretnél magaddal vinni az útra. A cikkből megtudhatod, milyen paramétereket kell figyelembe venned, ha a tökéletes hátizsákot keresed.

 

A hátizsák stílusa 


A legfontosabb szempont, amelyet érdemes figyelembe venni, az öltözködési stílus, amelyet a munkahelyeden képviselsz. A nemek közötti különbség azonban itt is nagy szerepet tölt be. Míg a nők különböző típusú kézitáskákat és válltáskákat használnak, addig a férfiak inkább a visszafogottabb hátizsákok után nyúlnak. Természetesen a férfiak számára is gyártanak különböző formájú/stílusú táskákat - ilyenek például az úgynevezett "business" táskák. Amennyiben a te munkahelyeden is fontos a dress code, akkor érdemes inkább az elengánsabb, bőr táskák közül válogatnod. A többiek számára pedig mindenképp jól fognak jönni az alábbi tanácsok, amelyeknek köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő táskát/hátizsákot.

Munkába hordható hátizsák - hogyan találjuk meg a legmegfelelőbb darabot?


A megfelelő hátizsák kiválasztása talán egyszerű feladatnak tűnhet. Ezt a fajta hátizsákot szinte minden nap használni fogod, emiatt érdemes minden paramétert alaposan átgondolni és figyelembe venni, hogy mindenképp az igényeidnek megfelelő hátizsákra essen a választásod. De milyen egy ideális munkába hordható hátizsák? Ezekre a paraméterekre érdemes figyelni:

Mil-Tec taktikai hátizsák

Méret

Mekkora méretű táskára lesz szükségünk? Ezt a kérdést érdemes minél alaposabban átgondolni. Mi mindent kell majd magaddal vinni a munkába?

Amennyiben csak pár alapvető dologra van szükséged (iratok, pénztárca, kulcsok, stb.), akkor egy kisebb hátizsák lehet a megfelelő választás. Az ilyen praktikus kis táskák alkalmasak arra, hogy minden szükséges dologgal együtt, egy kis harapnivalót és egy üveg vizet is kényelmesen magaddal vihess. 

Ha viszont azok közé tartozol, akiknek naponta kell magukkal vinniük egy laptopot a munkába, akkor elsősorban arról kell meggyőződnöd, hogy a laptop gond nélkül elfér majd az új hátizsákodban. Sok esetben szükséges a laptophoz töltőt is vinni, ezért a táskának elég tágasnak kell lennie. Emellett mindig számolni kell az egyéb apróságokkal is, amelyek szintén valamennyi helyet igényelnek a táskában.

Külön kategóriát alkotnak azok a hátizsákok, melyek elegendő űrtartalommal rendelkeznek - tehát azok számára alkalmasak, akik magukkal viszik pl. a munkaruhájukat, ebédjüket, stb. 

 

Praktikus hátizsák munkához és egyéb tevékenységekhez

Funkcionalitás

A hátizsáknak praktikusnak és funkcionálisnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy elegendő zsebet és rekeszt kell tartalmaznia ahhoz, hogy minden nélkülözhetetlen apróság elférjen benne. Azok számára, akik vonattal utaznak munkába, és reggelente gyalog vagy kerékpárral kell eljutniuk a vonathoz, egy egyszerű fekete hátizsák is elegendő lehet. Egy ilyen hátizsák szinte mindenhez jól passzol, és általában kiváló belső rendszerezővel rendelkezik. Ennek köszönhetően a laptopod is kényelmesen elfér majd egy rekeszben, ahol megfelelően védve lesz. Szintén praktikus lehet, ha olyan hátizsákot választunk, amelynek oldalán egy üvegtartó rekesz található. A kisebb (elülső) zsebek az apró kiegészítők/tárgyak (például kulcsok, iratok, zsebkendő, stb.) tárolására szolgálnak. Azonban nem mindig érvényes a mondás, hogy minél több zsebbel rendelkezik egy táska, annál jobb. Mindenki egyedi igényekkel rendelkzik, emiatt a választásod egy olyan hátizsákra essen, ami a te elképzelésednek megfelelően, minden olyan zsebet/rekeszt tartalmaz, amire szükséged van. 

Szín

Az, hogy pontosan milyen színű hátizsákot választunk, legtöbb esetben az ízlés kérdése. Az emberek természetesen elsősorban arra koncentrálnak, amit szeretnek. A neutrális, könnyen összeillő színek mellett a hölgyek gyakran a merészebb színek után nyúlnak. A férfiak hajlamosak inkább a visszafogottabb, egyszerűbb színeket választani. A klasszikus fekete-fehér és földszínű táskákat különösen a minimalista stílus követői fognak kedvelni.

Anyag

A gyártásnál felhasznált anyagok esetében, több opció is a rendelkezésünkre áll. Kiválogattuk azokat az anyagokat, melyeket a leggyakrabban használnak a hátizsákok gyártásánál. Ezek alapján könnyen eldöntheted, melyik lesz megfelelő számodra.

Minőségi anyagokból készült hátizsák

  1. Bőr hátizsák

    A bőr az egyik legrégebbi ember által használt ruházati anyag. A bőr hátizsákok előnye, hogy rendkívül tartósak, vízlepergető tulajdonságokkal bírnak és igencsak stílusosak. Azonban egy bőr hátizsák csak abban az esetben fog téged sokáig szolgálni, ha gondosan vigyázol rá. Az anyag hátránya, hogy könnyebben megkarcolódhat/megsérülhet, illetve repedezni kezdhet. A bőr hátizsákok magasabb árkategóriában mozognak, viszont jóval tartósabbak mint a többi hátizsákok.

  2. Nylon hátizsák

    A nylont az egyik legalkalmasabb anyagnak tartják a hátizsákok gyártásához. Vízlepergető és kopásálló tulajdonságainak köszönhetően, képes megóvni a hátizsák tartalmát az enyhe esőtől, illetve rendkívül könnyű a karbantartása. A hátizsák anyaga sokkal könnyebb mint a bőr táskák esetében. A nylon hátizsákok árban elérhetőbb kínálattal rendelkeznek (a bőr hátizsákokhoz képest). 
  3. Poliészter hátizsák

    A poliészter szintén nagyon gyakran használt anyag a hátizsákok gyártása során. A poliészterből készült hátizsákok könnyűek és könnyen karbantarthatók, viszont valamivel kevésbé erősek és tartósak mint a nylon hátizsákok. A vízálló tulajdonságának köszönhetően, a poliészter hátizsák esős időjárásban is alkalmas választás lehet. A poliészter hátizsákok a legjobb tulajdonságokkal rendelkező táskák (a saját árkategóriájukban) - árban elérhetőbb táskákról van szó.

  4. Pamut hátizsák

    Továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek a pamutból készült hátizsákok. A funkcionalitás vagy a tartósság tekintetében nem érdemes nagy elvárásokkal rendelkezni. Az ilyen hátizsákokat azonban gyakran a kellemes viselet/jellegzetes stílus jellemzi.

Válassz egy kényelmes hátizsákot


Egy másik fontos szempont, amire érdemes nagy figyelmet fordítani, a kényelem. Egy kényelmes hátizsák nem nyomhatja/terhelheti a hátad. Azoknak, akik hosszabb ideig szokták hordani a hátukon a táskát, érdemes egy olyan hátizsákot választaniuk, amely állítható/párnázott válpántokkal, ergonomikus kialakítással, párnázott hátrésszel és egy derékövvel rendelkezik. Ezek a paraméterek képesek jelentősen befolyásolni a viselési kényelmet.

Hogyan védekezzünk az eső ellen?

A hátizsák kiválasztásánál azt is figyelembe kell vennünk, hogy milyen környezetben fogunk/szoktunk mozogni. A különböző terepviszonyok és körülmények eltérő tartósságot és funkcionalitást igényelnek a hátizsáktól. Ha kerékpárral vagy gyalog jársz munkába/terepen dolgozol, érdemes felkészülni minden eshetőségre - például esőre, aminek köszönhetően a hátizsák könnyen átázhat/beszennyeződhet. Hogyan lehet védekezni az eső ellen?

Impregnálás

Ha meg akarod védeni a hátizsákodat (és annak tartalmát) egy váratlan esőtől, időnként kezeld a táskádat vízlepergető/impregnáló spray-vel, hogy megőrizze vízálló képességét. 

Esőhuzat

Gyakori esőzés esetén használj esőhuzatot. Az esővédő huzat nagyon praktikus, saját magába visszahajtogatható és így kis helyen is tárolható. Egy ilyen huzat pajzsként szolgál, amely képes megfelelő védelmet nyújtani az eső ellen. A hátizsákod (és annak tartalma) így teljes mértékben védve marad.

Hátizsák esőkabát

A megfelelő hátizsák kiválasztása nem kell, hogy nehéz feladat legyen. Fontos, hogy a választást a saját preferenciánkhoz és igényeinkhez igazítsuk. Érdemes tisztázni, hogy pontosan mit várunk el egy hátizsáktól. Mekkora űrtartalomra lesz szükségünk? Milyen környezetben fogjuk a táskát használni? Meddig lesz a hátunkon? Végül, de nem utolsósorban pedig nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a hátizsák az outfitünk része, amelynek a funkcionalitáson túl, elég kényelmesnek kell lennie a használat során.